Fikonmarmelad

Sen första gången jg smakade fikonmarmelad blev den min absoluta favorit. Det är den godadste marmeladen jag ätit. Den passar bra till ostbrickan väldigt väl. När jag hittade billiga fikon så passade jag på att göra en liten sats fikonmarmelad av den. Gör gärna en större sats av marmeladen. 
 
 
 
 
 
 
 Fikonmarmelad blir ca 1, 75 dl
 
4 fikon
3/4-1 dl socker (gör du större sats ta syltsocker istället)
1 tsk vaniljsocker
1/2 citron
1-2 msk vatten
 
 
Tvätta fikonen och skär bort skaftet och dela därefter fikonen i mindre delar, i 8 delar. Sätt dem i en kastrull tillsammans med socker,vaniljsocker och pressad citron. Eventuellt lite vatten. Låt puttra i ca 10 -12 minuter. Rör i kastrullen emellanåt. Låt svalna och fyll upp i rengjorda burkar.