Marinas 3-veckors sallad

Jag bara älskar rivna morötter. Men när jag köper hem en påse så blir de fort mjuka, så jag gör 3 veckors sallad som håller sig längre, ca 2-3 veckor i kylen. Jag har satt i lite färsk chili för lite styrka i salladen. 
Att äta råkost är bra för att de innehåller mycket vitaminer och mineralerl. Morötter innehåller mycket A.vitamin och vitkål och persilja innehåller mycket C-vitamin. Från oljan får man en hel del E-vitamin, dessutom sänker vinäger Gi på maten du äter till. Innehåller dock lite socker. 
 
 
 
 
 
 3 veckors sallad ca 10 portioner
 
1 kg Vitkål
800 g Morötter
1 paprika
1/2-1 färsk röd chili
 
 
Lag
1,5 dl vinäger (äppelcider eller vitvins)
1 dl rapsolja
1/2 dl socker
1 msk salladskrydda
svartpeppar
salt
2 msk persilja
 
Skala och grovriv morötterna, strimla vitkålen och skär paprikan i strimlor. Hacka chilin i små bitar.
Mät upp vinäger, olja och socker och kryddor i en kastrull. Låt koka upp så att sockret löst sig. Häll lagen över salladen. Ställ in i kylen ett tag så den får kallna. Gott till det mesta.